Őszi „nagytakarítás”: a Theodora is csatlakozott a népszerű TeSzedd! akcióhoz

Értékelés:
(0 szavazat)

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. dolgozói is részt vettek a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban. Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmának keretében a kékkúti üzem munkatársai „nagytakarítottak” Magyarország egyik legmodernebb üzemének környezetében.

Idén hetedik alkalommal, szeptember 15-17. között rendezik meg országszerte a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. A mozgalom célja, hogy a résztvevők egy közösségi program keretében tisztítsák meg szűkebb-tágabb környezetüket.

Az idén 110 éves Theodora számára a környezetvédelem, a Káli-medence környezeti kincseinek megóvása ugyanolyan fontos, mint a nagy múltú ásványvíz természeti értékként kezelése. A vállalat 1998 óta együttműködik a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal. 2004-ben közösen nyitották meg az idén teljesen felújított Theodora Tanösvényt, egy évvel később mosóházat adtak át Kővágóörsön, majd 2006-ban felavatták a Theodora Kékkő Tanösvényt. A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága idén tavasszal ünnepélyes keretek között újabb öt évvel hosszabbította meg együttműködését.

Az idei jeles évforduló alkalmából májusban átadták Kékkúton Magyarország egyik legmodernebb, környezettudatos szirupüzemét, ahol a berendezések   energia- és víztakarékosan üzemelnek.

A kékkúti üzem dolgozói ma délután két órán keresztül, munkaidejük keretében segítették a TeSzedd! akciót, hogy közösen tegyék tisztábbá tágabb környezetüket. A munkatársak összegyűjtöttek mindent, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan összeszedhető, zsákban gyűjthető és abban elszállítható.

„A természetről való felelős gondolkodás hosszú ideje meghatározó a cégünk életében. Magyarország piacvezető ásványvízvállalataként mindig felbecsülhetetlen értékként gondoltunk a hazai ásványvizekre. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ebben a számunkra meghatározó, a Theodora 110. születésnapját ünneplő évben csatlakoztunk a TeSzedd! mozgalomhoz” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és résztulajdonosa.

###

Céginformáció

A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia,  Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.