A cseh KMV felvásárolja a Pepsi márkák gyártóját Bulgáriában

Értékelés:
(0 szavazat)

A Karlovarské Minerální Vody megállapodott az egyik legnagyobb bolgár üdítőital gyártó, a Quadrant Beverages JSC felvásárlásáról. Az akvizíciót még jóvá kell hagynia a Bolgár Versenyvédelmi Bizottságnak, így a tranzakció várhatóan 2017 első felében zárul le.

Az olasz Pasquale család tulajdonában álló, csehországi székhelyű Karlovarské Minerální Vody (KMV) Magyarországon is jelen van. Tavaly Balogh Leventével közösen hozták létre a Central Europe Mineral Water Holdingot (CEMW), amely a Szentkirályi ásványvíz mellett megvásárolta a kékkúti ásványvizeket palackozó céget is, ezzel a magyar ásványvízpiac legnagyobb szereplője lett.

A KMV most Bulgáriában folytatja terjeszkedését. A bolgár Quadrant Beverages JSC a PepsiCo termékek (Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess), a Pepsi-Lipton International (Lipton jegestea), a Gat Foods (Prisun gyümölcslevek és üdítőitalok) hivatalos gyártója és forgalmazója, továbbá hozzá tartozik a Bellissima ásványvíz, illetve a Rockstar energiaital gyártása és forgalmazása Bulgáriában.

Az elmúlt évek során a vállalat sikeresen hajtott végre számos működési és gyártási fejlesztést, megerősítette pénzügyi pozícióját, valamint széles termékválasztékot és márkaportfóliót épített fel, lefedve ezzel a bolgár fogyasztók eltérő igényeit.

„Folytatjuk külföldi terjeszkedési stratégiánk megvalósítását: a sikeres magyarországi megjelenésünket követően a bolgár piacra is belépünk.” - mondta Alessandro Pasquale, a KMV vezérigazgatója. „Bulgária megítélésünk szerint nagyobb potenciállal rendelkezik, mint azt általában gondolják. A cseh vállalatok eddig főként a közlekedési infrastruktúra, az energiaipar, valamint a környezetvédelem területén tevékenykedtek Bulgáriában.  KMV az ásványvízpiac szakértője, a jövőben szeretnénk a portfóliót egy helyi vízforrással, valamint természetes ásványizen alapuló termékekkel is kiegészíteni. Emellett természetesen folytatjuk meglévő, számos közép-európai országra vonatkozó bérpalackozási együttműködésünket a PepsiCo-val, amely most a cég márkáinak forgalmazásával is bővül – tette hozzá a vezérigazgató Alessandro Pasquale.

A CEMW tavalyi megalapításával a KMV Közép-Európa legnagyobb ásvány- és forrásvíz palackozójává vált. „Szaktudásunknak köszönhetően a Balogh Levente vezette magyar csapattal közösen eredményesen építettük tovább a márkákat” – tette hozzá Alessandro Pasquale.

“A Quadrant Beverages JSC vállalat régóta jelen van Bulgária üdítőital-piacán. 2007-es megjelenése óta sikerrel erősítette meg üzleti pozícióját, gyorsította fel növekedését, így az ország üdítőital piacának élvonalbeli szereplőjévé lépett elő. Jelen megállapodás új lehetőséget teremt a vállalat további növekedésére és fejlődésére” – magyarázta Tamir Shabat, a Quadrant vezérigazgatója.

A Quadrant Beverages JSC-ről

A Quadrant Beverages JSC Bulgária egyik vezető üdítőital-gyártója és forgalmazója. A vállalat 2007 óta működik a helyi piacon. Bulgáriában a PepsiCo termékek (Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess), a Pepsi-Lipton International (Lipton jeges tea), a Gat Foods ((Prisun nektárok és üdítőitalok) hivatalos palackozója, a Bellissima víz palackozója és a Rockstar energiaital hivatalos forgalmazója. A vállalat folyamatosan bővíti termékportfólióját, új ízeket és élményeket kínálva ezzel fogyasztóinak.

A Karlovarské Minerální Vody-csoportról (KMV)

A KMV Közép-Európa legnagyobb ásvány- és forrásvíz palackozója. A KMV plackozza a hagyományos Mattoni ásványvizet, az Aquila forrásvizet és a Magnesia ásványvizet. A termékportfólió magába foglal természetes és ízesített ásványvizeket, forrásvizeket, jeges teákat, valamint a Granini gyümölcslevek és a Schweppes szénsavas italok bérpalackozását

A vállalatot 1873-ban alapította a Karlovy Vary-ban született Heinrich Mattoni. Jelenlegi vállalati struktúráját az 1990-es években nyerte el az új tulajdonosok, a Pasquale család jelentős beruházásainak köszönhetően. A KMV jelenleg több mint 20 országba exportálja termékeit, valamint ásványvízmárkákat tulajdonol Ausztriában, Magyarországon és Ukrajnában.

A KMV számos díjat nyert. A vállalat jelentős mértékben hozzájárul a csehországi kulturális, sport- és társadalmi élethez, valamint különböző természet- és környezetvédelemi ügyeket is támogat. A KMV tagja a CR Globális Megállapodás Nemzeti Hálózatának, amely az ENSZ Globális Megállapodásában szereplő vállalatokat és szervezeteket kapcsolja össze, és amely a világ legnagyobb vállalati felelősségvállalási és fenntartható üzleti kezdeményezése az ENSZ égisze alatt.